Not known Factual Statements About tüp bebek

Bazı merkezlerde lokal anestezi ile yapılırken çoğu zaman sedasyon anestezisi ile hasta uyutulur. Bu hastanın isteğine göre de değişebilir.

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Tüp bebek tedavisinde başarıyı artworkırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:

Aşılama, yumurtlama işlevini artworkırmak için doğurganlık tedavilerinin yardımıyla veya kadının doğal yumurtlama sırasında gerçekleştirilebilir.

Ancak daha karmaşık kısırlık vakalarında ya da birkaç aşılama denemesi başarısız olduktan sonra tüp bebek tedavisi önerilir.

Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere lawnımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.

Baba adayında sperm sayısının ve hareketliliğinin az, şekil bozukluğunun fazla olduğu durumlarda, kadında ise toplanan yumurta sayısının az, kalitenin düşük olduğu ya da yumurta zarının kalın olduğu durumlarda mikroenjeksiyon tekniği kullanılır. Ayrıca açıklanamayan kısırlık olgularında ve daha önce tüp bebek başarısızlığı yaşamış çiftlerde de mikroenjeksiyon tekniği uygulanır.

Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.

Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin 2. veya 3. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir problem yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. 10 ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.

Kadınların evlenme ve anne olma yaşını ertelemesi nedeniyle yardımcı üreme tekniklerine son yıllarda ihtiyaç artmıştır. Yardımcı üreme teknikleri dendiğinde aklımıza aşılama ve tüp bebek tedavisi gelir.

ÇAlright sayıda çift için tüp bebek aşamaları arasında en heyecan verici olanlardan biri de yumurtaların toplanmasıdır. Kısaca OPU olarak adlandırılan bu işlem çatlatma iğnesinin yapılmasının üzerinden 36 saat geçtikten sonra yapılıyor.

Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Bu examination, kadının hamile olup olmadığını belirlemek PCOS için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.

İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların ideal olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.

I) Anne veya baba adayında genetik issue varsa Çiftlerden birinde bilinen  bir genetik problem varsa embriyolara genetik…

Aşılama işlemi karmaşık bir işlem Polycystic Ovary Syndrome değildir. Kişiye normal muayene pozisyonunda uygulanabilmesinin yanında spermlerin anne adayının rahmine enjekte edilmesi için kullanılan kateterin ince olması sebebiyle ağrısız da bir işlemdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *